20 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • Van15°C

İZMİR ÖZE DÖNÜŞ CUMARTESİ DERSLERİ

İzmir Öze Dönüşte Bu Hafta Tefsir Dersi (Zuhruf 12-22) ve ardından Kürtçe Dersi Yapıldı.

İzmir Öze Dönüş Cumartesi Dersleri

28 Mart 2015 Cumartesi 20:00

İzmir Öze Dönüş cumartesi dersleri kapsamında bu hafta Zuhruf suresi 12-22 ayetleri işlendi. Cemaatle kılınan akşam namazının ardından ikramda bulunuldu. Ardından Kürtçe dersine başlandı ve birlikte kılınan yatsı namazının ardından programımız sona erdi.

2-019.jpg3-018.jpg

Zuhruf Suresi 12-22. Ayetler;

12-Ki O, bütün çiftleri yarattı ve sizin için gemilerden ve hayvanlardan bineceğiniz şeyleri var etti.

Allah’ın çift yaratmadığı her hangi bir canlı var mı? Sorusunun cevabı tartışıldı ve bu konuda ki bilimsel bilgilerin araştırılarak önümüzdeki derste sunumunun yapılması kararlaştırıldı. Katırın bu ayet bağlamında konumu nedir sorusuna; El cevap katırın kısır olması çift olmasına mani değildir, çünkü katırlar da dişil veya erildir.

15,16,17,18,19,20 ayetler; Genel itibari ile birbirini tamamlayan ve konu bütünlüğü olan bir pasaj ve önceki ayetlerle bağlantılı olarak Rabbimizin insanoğluna bahşettiği bunca nimetlerden bahsedip insana sorumluluğunu hatırlattıktan sonra insanın ise bütün bunlara rağmen Allah’ı hakkıyla takdir edemeyip ona evlat yakıştırdığı, hatta melekleri Allah’ın kızları olarak tanımlayarak ona iftira atıp, zan ve tahminle yalan söylediği ve bu yaptıklarını da Allah’ın dilemesi sonucu yaptığını iddia ederek şeytanın geleneğine uyduğunu söyleyebiliriz. Çünkü şeytan da kendisinin Allah tarafından saptırıldığını iddia etmişti.  

20-Dediler ki: "Eğer Rahman dilemiş olsaydı, biz onlara ibadet etmezdik." Onların bundan yana hiçbir bilgileri yoktur. Onlar, yalnızca 'zan ve tahminle yalan söylüyorlar.'

21-Yoksa biz, bundan önce kendilerine bir kitap verdik de şimdi ona mı tutunuyorlar?

22-Hayır; dediler ki: "Gerçekten atalarımızı bir ümmet üzerinde bulduk ve doğrusu biz onların izleri (eserleri) üstünde doğru olana (hidayete) yönelmiş (kimse)leriz."

Allah’ın dosdoğru yolundan sapmış, kendisini müstağni gören bu insan tipinin yukardaki iddialarını Rabbimiz 21. Ve 22. Ayetlerde reddediyor.

4-002.jpg

Ders a Kurdî (Kürtçe Dersi);

Derse bu hafta başlayan arkadaşlar için alfabe ve telaffuz çalışmaları yinelendi. Emir kipinin nasıl yapıldığı formüle edildi. Bu konudaki diyaloglar tekrarlandı. Ödev verildi. Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından ders sona erdi.

5-001.jpg6-001.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar